Historisk resa OBS! FULLTECKNAD

till Lödöse, Gräfsnäs och Alingsås

14 maj 2022
Lödöse, Gräfsnäs och Alingsås
Vi gör för tredje gången en HISTORISK RESA med buss till historiskt intressanta platser i Västsverige. Följ med Clios vänner till Lödöse museum, via Risveden till Gräfsnäs och vidare till Alingsås där vi får en historisk vandring i staden som 2020 firade 400 år!

I Lödöse museum kommer vi att dela upp oss i två grupper där den ena får en guidad visning av museet och den andra tar en förmiddagsfika, sedan växlar vi.
I föreläsningssalen kommer Bo Björklund berätta om Risveden och om hålvägarna.

Efter en bussresa genom Risveden kommer vi till Gräfsnäs slottspark där vi får en guidning om dess historia. Här finns också möjlighet att promenera på egen hand i parken.
Lunchen* äter vi i Gräfsnäs på Lindelöv Slottscafé.
I Alingsås får vi en stadsvandring under sakkunnig guidning.

Denna gång reser vi med endast en buss. Den avgår från Resecentrum i Trollhättan kl. 09:00. Hemkomst ca kl. 17:00. Vi går till fots vissa sträckor och du måste vara beredd på eventuellt regnväder.

Många har redan anmält sig till resan men det finns fortfarande några platser kvar.
Resan kostar 580 kr per person. Priset inkluderar resa med guider, inträden, kaffe och lunch. Medlem i Clios vänner betalar bara 530 kr per person.

Anmälan genom mejl till cliosvanner@telia.com. Anmälningsavgiften betalas till bankgiro 5038-9766 eller Swish 123 404 82 86 och du anger namn, e-postadress och/eller telefonnummer. Eventuella matallergier anmäls via mejl till cliosvanner@telia.com. Sista dag att betala avgiften är söndag 8 maj.

*) Buffé inkl. vatten och kaffe.

Clios vänner