Personuppgiftspolicy

Personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter – information enligt dataskyddsförordningen, GDPR (2026/679/EG)

 

Föreningen Clios vänner i Trollhättan (org.nr. 863000-7543) är en ideell kulturförening som i svensk humanistisk folkbildningstradition arrangerar populärhistoriska föreläsningar samt resor till historiska platser. Föreningen är fristående och oberoende men samarbetar med Studiefrämjandet för viss administration.

Vår webbplatsadress är https://www.cliosvanner.nu

Vilka personuppgifter samlar vi in och varför

När du blir medlem i Clios vänner

När du blir medlem i Clios vänner anger du namn, adress och e-postadress för att vi ska kunna skicka dig medlemsinformation, nyhetsbrev med mera. Dina data behandlas i enlighet med gällande lag (dataskyddsförordningen, GDPR).

För att vi ska kunna skicka dig medlemsinformation, kallelse till årsmöte med mera i enlighet med stadgarna, överförs dina kontaktuppgifter till e-post-utskicksverktyget Mailchimp. Som medlem kan du när som helst avprenumerera från utskicken men går då miste om möjligheten att få medlemsinformation.

Vi behåller uppgifterna så länge medlemskapet är giltigt eller så länge uppgifterna behövs av administrativa och /eller legala skäl. Du har rätt att kostnadsfritt begära information från oss om användningen av de personuppgifter som rör dig. Du har även rätt att bli bortglömd, det vill säga att få alla uppgifter raderade. För att begära ut uppgifterna vi har om dig, eller be om att de raderas, skicka ett mejl till cliosvanner@telia.com.

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev

Genom att ange ditt namn och e-postadress för att prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta emot inbjudningar till våra arrangemang samtycker du till att vi behandlar din e-postadress i syfte att skicka ut nyhetsbrev och inbjudningar till dig. Du kan när som helst avanmäla dig, det vill säga ta tillbaka ditt samtycke. Dina uppgifter sparas i vårt digitala e-postregister på utskicksverktyget Mailchimp. Dessa delas aldrig med tredje part.

När du besöker vår hemsida

Vi samlar inte in några personuppgifter från dig när du bara surfar runt på vår sida. Däremot sparas vissa cookies/kakor på din dator.

Cookies

Vi använder Google analytics som sparar krypterad information om våra besökare. Den informationen är inte spårbar till dig som individ.

Vid köp av biljett till våra arrangemang

Vid köp av biljett vid vår entré till Hebeteatern samlar vi inte in någon information om dig som besökare. Vid köp online eller vid Folkets Hus Kulturhuset entrékassa samlas in namn, e-postadress och telefonnummer för att kunna leverera biljett till dig. Här hittar du information om hur de arbetar med GDPR: https://www.trollhattan.fh.se/integritetspolicy/

Betalnings-/kontouppgifter

Vi sparar eller behandlar inte konto- eller kreditkortsuppgifter. Alla betalningar hanteras av vår samarbetspartner Zettle. Här hittar du information om hur de arbetar med GDPR: https://www.zettle.com/se/villkor/sekretesspolicy

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookies, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Begär ut din data/Rätten att bli bortglömd

Du har rätt att kostnadsfritt begära information från oss om användningen av de personuppgifter som rör dig. Du har rätt att bli bortglömd, det vill säga att få alla uppgifter raderade, se nedan.

Vilka rättigheter du har över dina data

Vi kommer att på din begäran eller på eget initiativ rätta eller radera uppgifter som är felaktiga eller begränsa behandlingen av sådana uppgifter.

Du kan begära alla personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Kontaktinformation

Om du har några frågor rörande vår personuppgiftsbehandling eller vill begära ut dina uppgifter, hör av dig till cliosvanner@telia.com eller telefonnummer 0705-364600.

Klagomål
Om du är missnöjd med vår behandling kan du lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet vilket i Sverige är Integritetsskyddsmyndigheten (www.imy.se).

Personuppgiftsansvarig
Clios vänner

c/o Christer Löfqvist
Kristiansandsvägen 7
461 73  Trollhättan

Denna integritetspolicy uppdateras senast: 2021-03-24