Resor

Sedan 2018 arrangerar vi även Historiska Resor. Resor under en dag med buss till historiskt intressanta platser i Västsverige.

Vår fjärde och femte Historiska Resa äger rum 6 maj och 2 september 2023 till Vitlycke museum, Greby gravfält och handelsplats samt Kulturcentrum i Tanumshede med Tanums gästgiveri, Tingshuset och Sockenmagasinet.


Tidigare resor

2018 gick vår första resa till Nääs Slott med slöjdseminarium och Tollered med Nääs fabriker. Intresset var överraskande stort och vi fyllde en buss. Vi fick guidade visningar på resmålen.

2019 gick vår resa till Kata Gård i Varnhem och Domkyrkan och Västergötlands museum i Skara. Vi fick guidade visningar av Kata Gård och Domkyrkan. Resan i två bussar blev snabbt fullbokad varför ytterligare deltagare valde att följa efter i egen bil!

2022 gick vår resa till via Lilla Edets gamla sluss till Lödöse museum där vi fick guidning samt föredrag av Bo Björklund om bl. a. Risveden och hålvägarna. Resan fortsatte till en guidad tur i Gräfsnäs park och slottsruin varefter vi avslutade i Alingsås med en guidad stadsvandring. Även denna resa blev mer än fulltecknad!